Fotoğrafçılık Kursu Sertifika Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

İpek Yunus Emre Enstitüsünde 17 Mart 2015 tarihinde başlayan tematik fotoğrafçılık kursu 17 Haziran 2015’te sona erdi. Üç ay süren kursta fotoğrafçılık tarihçesi, temel fotoğraf çekim teknikleri, portre çekimi, doğa ve şehir hayatı fotoğrafları ile fotoğrafçılık teknolojisi başlıklarında dersler verildi. Dersler merkezde verilen teorik eğitimin ardından Kosova’nın çeşitli bölgelerinde, öğrencilere pratik kazandırmak amacıyla foto safariler şeklinde devam etti.

Sertifika töreninde kursu başarıyla tamamlayan 20 kursiyere katılım sertifikası takdim edilirken törende kursiyerler kurs boyunca edindikleri tecrübeleri paylaştılar. Öğrenciler, hem yeni bir mesleğin ilk basamaklarını çıkmanın heyecanını dile getirdiler hem de teorik eğitimin yanı sıra foto safariler sayesinde edindikleri bilgileri uygulamaya dökme imkânına kavuştuklarını vurguladılar. Öğrenciler ayrıca, foto safari eğitiminin fotoğrafçılık boyutuna ilaveten yaşadıkları şehri ve ülkeyi daha iyi tanımalarına da fırsat verdiğini belirttiler.

Tören, kurs eğitmeni ve fotoğraf sanatçısı Shkëlzen Rexha’nın hazırladığı, kursiyerlerin değişik fotoğraflarının sunulduğu video gösterisiyle son buldu.