İpek’te Odhise Paskali Uygulamalı Güzel Sanatlar Lisesi Yılsonu Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Odhise Paskali Uygulamalı Güzel Sanatlar Lisesi Yılsonu Sergisi, İpek Yunus Emre Enstitüsünün desteğiyle İpek Sanat Galerisi’nde açıldı.

13 Mayıs 2016 tarihinde açılan sergide resim, grafik, iç tasarım, tekstil ve seramik alanlarının yanı sıra “Ustadan Çırağa Projesi” kapsamında icra edilen ebru eserleri de yer aldı. Okul Müdürü Haxhi Kastrati, yaptığı selamlama konuşmasında desteklerinden ötürü Enstitüye ve ebru kursu eğitmeni Zafer Kıyıcı’ya teşekkürlerini ileterek tüm öğrencilerini gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik etti.

AAB Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Shyqri Nimani ise kendisinin de Odhise Paskali Lisesi’nden mezun olduğunu ve bu okuldan büyük sanatçılar çıktığını ifade etti. Bu potansiyelin devam ettiğini belirten Nimani, beş öğrenciye burs hediyesinde bulundu.  

 

İki Kurum Arasındaki İş Birliği  

İpek Yunus Emre Enstitüsü, faaliyetlerine başladığı tarihten bu yana Kosova’nın tek sanat lisesi olma özelliğini taşıyan Odhise Paskali Uygulamalı Güzel Sanatlar Lisesi ile güçlü bir iş birliği içindedir. “Ustadan Çırağa Projesi” kapsamında yürütülen ebru, hat ve tezhip kursları, okul tarafından tahsis edilen atölyelerde yürütülmektedir.