Kosova'da 2. İpek Kitap Fuarı Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

İpek Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İpek Kitap Fuarı, İpek Yunus Emre Enstitüsünün desteğiyle 13-16 Haziran 2016 tarihleri arasında İpek Meydanı’nda gerçekleştirildi.

İpek Yunus Emre Enstitüsü vasıtasıyla ilk defa Türkiye’den de yayınevlerinin katıldığı fuar dört gün sürdü. Türkiye’den Nobel Akademik Yayıncılık, Matbu Kitap, Ebabil ve Orhun Yayınları’nın yanı sıra Arnavutluk’tan Fan Noli Yayınevi, Makedonya’dan LogosA Yayınevi, Kosova’dan da Sira ve Fleta Yayınları İpek Yunus Emre Enstitüsü aracılığıyla fuarda yer aldı.  

Fuar, ziyaretçilerin yanı sıra Anadolu Ajansı, RTK1 Televizyonu, Kosovaport, Kosovahaber, Kosova Radyosu Türkçe Yayınlar Bölümü gibi ulusal ve bölgesel çapta birçok basın kuruluşu tarafından da büyük ilgiyle takip edildi.

Anadolu Ajansı (AA) yetkilerinin sorularını cevaplayan İpek Yunus Emre Enstitüsü İdari Sorumlu Okutmanı Erdem Hamaratlı, fuarda Türkçe eserlerin dışında Türkçeden Arnavutçaya çevrilmiş eserlere de yer vererek Türk yayın dünyasını İpek’te daha fazla tanıtmaya gayret ettiklerini ifade etti. İpek Kitap Fuarı’nın geleneksel hâle gelmesi için çaba gösterdiklerini belirten Hamaratlı, fuara Türkiye’den de yayıncıları davet ederek Balkanlar’da faaliyet gösteren yayıncılar arasında iş birliği köprüleri kurmayı hedeflediklerini vurguladı. 

Fuar boyunca İpek Yunus Emre Enstitüsü de bir stant açarak Enstitünün yayınlarını tanıttı. Türkçe kursu kaynaklarının da sergilendiği stantta iftar sonrası Türk kahvesi ikram edildi.