İpek’te Orkide Prizren Kadınlar Derneği’nin Kağıt Rölyef El Sanatları Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Prizren Orkide Kadınlar Derneğinin kağıt rölyef çalışmaları sergisi 16.03.2018 tarihinde İpek Yunus Emre Enstitüsünde açıldı. Sergi açılışına İpekli sanatseverler, kursiyerler, İpek Kadınlar Korosu ekibi ile Orkide Kadınlar Derneği Başkanı Sevgi Kervan ve üyeleri katıldı. 

Açılışta konuşan Orkide Kadınlar Derneği Başkanı Sevgi Kervan, yaptığı konuşmada İpek’te olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını, İpek’te sanatseverlerin kendilerini ilgiyle ve dostane bir şekilde karşıladıklarını belirtti. Ayrıca serginin açılmasında destek olan Yunus Emre Enstitüsüne de teşekkürlerini ifade eden Kervan, sergide gösterilen eserlerin Gaziantep Belediyesi desteğiyle edinilen eğitimler sonucu ortaya çıkartıldığını ifade etti. Dernek hakkında genel bir bilgi verdikten sonra benzer çalışmaların İpek’te de yürütülmesi temennisinde bulundu.

İpek Yunus Emre Enstitüsü temsilcisi Erdem Hamaratlı ise Yunus Emre Enstitüsünün misyonuna uygun olarak bu şekilde güzel eserlerin tanınmasına vesile olunabildiği için mutlu olduğunu dile getirdi. Prizren ve İpeklilerin sanatsal bir zeminde bir araya geldiğini sözlerine ekleyen Hamaratlı, burada sağlanan dostluk zemininin farklı platfomlarda da devam etmesi temennilerini belirtti.

Özellikle İpekli kadınların çok beğendiği çalışmaların, bir hafta süre ile İpek Yunus Emre Enstitüsünde ziyarete açık olacağı söylendi. Çalışmaları gerçekleştiren Dernek üyeleri ve İpekli katılımcıların sohbetleri esnasında karşılıklı işbirliği imkanları da gündeme geldi.