İpek’te 5. Kitap Fuarı Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

İpek Azem Shkreli Kütüphanesi, Kosova Kültür Bakanlığı, İpek Belediyesi Kültür, Gençlik, Spor Müdürlüğü ve Yunus Emre Enstitüsünün ortaklaşa düzenlediği kitap fuarı 12 Haziran 2018 tarihinde İpek şehir meydanında açıldı.

12 Haziran Kosova’nın Kurtuluş Günü vesilesiyle geleneksel olarak düzenlenen ve 16 Haziran’a kadar açık kalacak olan fuara Kosova, Makedonya ve Arnavutluk’tan 20’ye yakın yayınevinin yanı sıra Yunus Emre Enstitüsü daveti üzerine Türkçeden tercüme kitaplar yayınlayan Logos-A (Makedonya) ve FanNoli (Arnavutluk) yayınevleri de katıldı.

Yerel şairler tarafından Arnavutça ve Türkçe şiirlerin okunduğu fuarın açış konuşmasını İpek Belediyesi Kültür, Gençlik ve Spor Müdürlüğü Engelbert Zefaj yaptı. Zefaj, İpek şehrinin en önemli etkinliklerinden biri olan kitap fuarını gelecekte de sürdürmek istediklerini kaydetti.

İpek Yunus Emre Enstitüsü temsilcisi Erdem Hamaratlı da her geçen yıl etkisini artıran bu etkinlikte yer almaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek Türkçeden Arnavutçaya tercüme edilen kitapları fuar kapsamında okuyucularla buluşturacaklarını belirtti.

Ortak kültürel değerlerin ve tarihi bağların vurgulandığı fuarda, Türk yazarlara ait eserler Arnavutça çevrileri ile okuyucuların dikkatine sunulurken, fuara katılan yayınevlerinin verdiği destek ile söz konusu kitapların İpek şehir kütüphanesinde bulunmasına da aracı olunmuştur.