İpek’te 2017 Kültür Sanat Etkinlikleri Sona Erdi

Yazıcı-dostu sürüm

İpek Yunus Emre Enstitüsünün, 2017 kültür sanat faaliyetleri düzenlenen kapanış programıyla sona erdi. 2012 yılından bu yana düzenlediği pek çok etkinlikle dostluk köprüleri kurmaya devam eden Enstitü, 2017 yılı içerisinde düzenlediği gitar kursu, fotoğrafçılık kulübü ve kadınlar korosu faaliyetlerine katılan kursiyerler için İpek Gençlik Merkezinde sertifika töreni düzenledi.

Törende konuşan ünlü sanatçı Luan Sapunxhiu, “Yunus Emre Enstitüsü hiçbir ücret almadan birçok önemli kurs düzenliyor. Bu kurslar gençler için ayrıca bir meslek kazanma fırsatı da sunacaktır. Ben İpek halkının gelecekte bu kurslara daha çok rağbet göstereceğini bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

İpek Fotoğrafçılık Kulübü moderatörü Gentrim Shabani, fotoğraflarıyla kendilerini ifade etmeye çalıştıklarını belirterek böyle bir imkânı sunduğu için Enstitüye teşekkürlerini sundu.

İpek Kadınlar Korosu şefi Nemide Begolli ise “Yunus Emre Enstitüsü Kosova’daki diğer korolarla işbirliği yapmamızı sağladı, bu sayede dostluk köprüleri kurduk. Enstitü faaliyetiyle birçok yerde konserler veriyoruz. Bundan dolayı şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

İpek Yunus Emre Enstitüsünü temsilen konuşan Erdem Hamaratlı da enstitünün faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve İpekli gençlerin sanata ilgi göstermelerine imkân sağlayan benzer faaliyetlerin önümüzdeki yıllarda devam edeceğini sözlerine ekledi.