İpek Yunus Emre Enstitüsünde Sertifika Heyecanı!

Yazıcı-dostu sürüm

Kosova'nın İpek şehrindeki Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğrenen kursiyerlere yönelik sertifika töreni düzenlendi. Törende A1,A2, B1 ve C2 seviyelerini başarı ile tamamlayan Jakova ve İpek şehirlerinden gelen toplam 59 kursiyere sertifikaları verildi.

İpek Gençlik Merkezinde gerçekleşen törene, İpek Belediyesi, Gençlik, Kültür ve Spor Müdürü, Engelbert Zefaj ve çok sayıda misafir katıldı.

Öğrencilerin Yaz Okulu tecrübelerini anlatımlarıyla başlayan program, Türkçe ve Arnavutça müzik ve performans gösterileri ile devam etti. Ayrıca kursiyerler Mehmet Akif Ersoy ve Yunus Emre’den şiirler okudu.

Türkçe kursları başarıyla tamamlamanın heyecanını yaşayan kursiyerlere sertifikalar, İpek Belediyesi, Gençlik, Kültür ve Spor Müdürü, Kosova Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker, Priştine Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Koordinatörü Hüseyin Güngör ve İpek Yunus Emre Enstitüsü okutmanlarından Ayşe Ligavçe tarafından verildi.

Kosova’da bulunan Yunus Emre Enstitüsü merkezleri vasıtasıyla Türkçe öğrenenlerin sayısı 700’e ulaştı. Yunus Emre Enstitüsü Türkçe öğretiminin yanı sıra kültür-sanat faaliyetleri de düzenliyor.