Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Ebru Sanatı ile Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Kosova'da "Ustadan Çırağa" Projesi kapsamında dört yılı aşkın süredir eğitim alan yerel sanatçılar tarafından ebru sanatı tanıtılmaya devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında 07 Kasım 2019 tarihinde  İpek Uygulamalı Güzel Sanatlar Lisesinde ebru sanatı gösterimi gerçekleşti.

Yerel Ebru Sanatçısı Şenay Yusuf geleneksel ve modern ebru motiflerini canlı performansla sergilerken Türk ebru sanatının tarihini ve kullanılan malzemelerin yapılışını tüm incelikleriyle öğrencilere aktarıldı.

Güzel Sanatlar Lisesinin resim ve tekstil bölümlerinde eğitim alan birinci ve ikinci sınıf öğrencileri ve öğretmenlerinin katıldığı etkinlik, ebru sanatının teknikleri hakkında soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Ebru sanatı doğallığı, su üzerinde uygulanması, boyalarının doğal yollarla üretilmesi, su üzerinde oluşan desenlerin kontrolsüz olarak boyaların özgürce gelişip birbirlerine karışmaması, kullanılan tüm malzemenin tabiattan elde edilmesi ve kâğıda alınış tarzı ile görsel sanatlar içindeki orijinalliğini ve otantikliğini korumakla birlikte Balkanlarda olduğu gibi tüm dünyada da hakkettiği ilgiyi görmeye devam ediyor.