Fotoğrafçılık Kulübünün Sertifika Heyecanı

Yazıcı-dostu sürüm

Priştine, Prizren, ve İpek Yunus Emre Enstitüsü ve Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı iş birliğiyle 2018 yılından bu yana sürdürülen Fotoğrafçılık Kulübü katılımcıları sertifikalarını aldı.

Prizren Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen sertifika törenine Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Numan Baş, T.C. Prizren Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Cenk Şen ve Türk Temsil Heyet Başkanlığı temsilcilerinin yanı sıra, Fotoğrafçılık Kulübü moderatörü ve kursiyerler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Ülker “Bu etkinlik 16 ayrı başlıktan oluştu. Pratiklerin paylaşıldığı buluşmalar, Türkiye’den gelen amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarıyla buradaki üç merkezimizdeki kursiyerlerin buluşması ve dört ayrı yerde dört ayrı safari gerçekleştirildi.” diyerek Fotoğrafçılık Kulübü’nün 2018’deki en başarılı çalışmalarından biri olduğunu ifade etti.

Bu etkinliğin Kosova’nın çok etnikli ve çok kültürlü toplum yapısına uygun olarak düzenlendiğini dile getiren Ülker, “Bu etkinlik Prizren’de Arnavutça, Boşnakça ve Türkçe, Priştine ve İpek’te ise Arnavutça diliyle gerçekleştirildi. Bu kulüp çalışması biteli 7 ay geçmesine rağmen, kulübe katılan üyeler hala buluşuyorlar. Bu etkinlik kardeşliğin, paylaşmanın ve birlikteliğin güzel bir örneği oldu.” dedi.

Ülker ayrıca kursiyerler arasında fotoğrafçılığa hobi olarak devam edenlerlerin yanı sıra, Prizren’deki gruptan yaklaşık 10 kursiyerin bu işi artık profesyonel meslek olarak icre ettiğini belirtti.

Törende konuşan Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Numan Baş ise sanatın toplumun ilerlemesindeki en büyük etken olduğunu dile getirdi. Baş “Tüm Türk kurumlarının amacı gençlerin bir arada olması, aynı hedefe bakabilmeleri, aynı hedefler doğrultusunda ilerlemeleridir. Türk kurumlarının buradaki en büyük amacı Kosova halkının, etnik kökene bakmaksızın bir arada yaşamaları ve bu konudaki gayretlerin arttırılmasıdır. Böyle bir amaca katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize.” dedi.

Konuşmaların ardından, Fotoğrafçılık Kulübü kursiyerlerine sertifikaları ve ayrıca ödüllü sergide sergilenen kendi fotoğrafları hediye edildi.

2018 yılının Mayıs-Aralık aylarında düzenlenen, amatör ve profesyonel çekim tekniklerini esas alan haftalık buluşmalar, 4 foto safari, ödüllü fotoğraf yarışması ve fotoğraf sergisi, 2019 yılı masa takvimi hazırlanması gibi etkinlikleri içeren Fotoğrafçılık Kulübü’ne Priştine, Prizren ve İpek’ten 150 kursiyer katıldı.