Në Pejë fëmijët e klasave parashkollore u njohën me artin Ebru

30/07/2018

Në kuadër të shkollës verore “Luaj Meso dhe behu Aktiv” Instituti Junus Emre prezantoj teknikën e artiti tradicional turk Ebru.

Shkollës verore “Luaj Meso dhe behu Aktiv”  e cila oranizohet  nga organizata Nisma Për Paqe dhe Unitet mbahet ne ambientet e shkollës Xhemajl Kada në Pejë më 27 korrik 2018, ndërsa parezantimi i artit ebru mblodhi vëmendjen e të gjithëve në kamp.

Arti tradicional ebru është prezantuar nga nxënësi i jonë i cili për tre vite rresht në kudër të projektit “Nga mjeshtri tek nxënësi” ka marr mësime në teknikat, ebru, kaligrafi e tez’hip. Përgjatë programit u punuat teknika të ndryshme të artit ebru dhe kështu fëmijët u argëtuan.