İpek’te “Okumak Engel Dinlemez Kulübü” Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

İpek Yunus Emre Enstitüsü ve Handikos Peje Derneği iş birliğiyle “Okumak Engel Dinlemez Kulübü” Handikos Peje Derneğinde açıldı. Yıl boyunca sürecek olan kulüp kapsamında engellilere yönelik kitap okuma, değerler temalı söyleşiler, film gösterimleri ve müzik dinletileri gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

Açılış programında konuşma yapan Handikos-Peje Derneği Başkanı Sabrije Zeqaj, kendisi de bir engelli olarak bu kulübün engellilerin sosyal hayata uyum sağlaması açısından faydalı olacağını söyleyerek, Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerini iletti.

Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker ise bu kulüp yoluyla engellilerin sosyal hayata uyum sağlamasının yanında toplumda bir bilinç uyanmasına katkı sunulacağına inandığını belirtti. Âşık Veysel’in dizelerini gençlere okuyan Ülker, kulüp katılımcılarıyla kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

İpek Görme Engelliler Okulu Müdürü Xhavit Kastrati, okulundaki öğrencilerin de kulüpte yer aldığını söyleyerek, ileriki dönemlerde de değişik grupların etkinliklere katılmasını planladığını aktardı.

Açılışın ardından Adelina Gërgoci ve Viola Novobërda katılımcılarla kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.