İpek’te Gitar Kursu Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Kültür sanatın muhtelif alanlarında faaliyetler icra eden İpek Yunus Emre Enstitüsü, İpekli çocuk ve gençlere yönelik gitar kursu açtı. 

İlki 2015 yılında açılan kurs yoğun ilgi görmüş, kursun devam etmesi talep edilmişti. Bu kapsamda, talepleri de göz önünde bulunduran İpek Yunus Emre Enstitüsü, Kosova’nın en ünlü gitaristlerinden olan Luan Sapunxhiu eğitmenliğinde yeniden gitar kursu başlattı.

12 Ekim 2016 tarihinde başlayan kursun açılış törenine kursiyerlerin yanı sıra veliler de katıldı. Açılış konuşmasını yapan Enstitü Müdürü Dr. Mehmet Ülker, Kosova'da üç şubeyle faaliyet göstermekten mutluluk duyduklarını belirterek kültür sanatın farklı alanlarında icra edilen faaliyetlerle Türkiye-Kosova dostluğunun pekiştirilmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Kurs eğitmeni Luan Sapunxhiu da bu kursun farklı yaşlardan genç ve çocuklar için faydalı olacağını ifade etti.

Seviyelere göre gruplandırılmış toplam 30 kursiyerden oluşan kurs süresince Türkçe eserlerin de yer aldığı teorik ve pratik eğitim verilecek.