İpek Yunus Emre Enstitüsünde Sertifika Heyecanı

Yazıcı-dostu sürüm

İpek Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğrenen kursiyerlere yönelik sertifika töreni düzenlendi. 

T.C. Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve İpek Kültür Gençlik ve Spor Müdürü Engelbert Zefaj’ın da katıldığı programda konuşan Enstitü Müdürü Dr. Mehmet Ülker, Yunus Emre Enstitüsünün dünyada ve Kosova'daki çalışmaları ile temel misyonunu aktarırken Türkçeye olan ilginin de her geçen gün arttığını ifade etti. Ülker, Kosova'nın İpek şehrinde 5 yıldır faaliyette olan Enstitünün bu yıl hali hazırda Merkezde beş, Milli Şairimiz Mehmet Akif'in baba ocağı Sushica'da bulunan ve şairin adını taşıyan okulda ise bir grup olmak üzere 6 grupla Türkçe eğitimi verildiğini söyledi.

İpek Kültür Gençlik ve Spor Müdürü Engelbert Zefaj da İpek Yunus Emre Enstitüsünün geleneksel ve modern sanatların yaşatılması adına büyük katkılar sunduğunu, İpekli gençlerin Türkçe öğrenmelerinin yanı sıra çeşitli sanat kollarıyla meslek kazanmalarına da destek olunduğunu dikkat çekti.  

T.C. Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ise konuşmasında, , Yunus Emre Enstitüsünün dünyanın birçok noktasında kültürümüzün yaşatılması ve tanıtılması adına önemli faaliyetler yürüttüğüne vurgu yaparak, dil öğretimi ile ortak köprüler kurulmasına vesile olunduğunu belirtti. 

Konuşmaların ardından C1, A2 ve A1 seviyelerini başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Dereceye girenler sertifikalarını Büyükelçi Kıvılcım Kılıç'tan aldı.

Programda sertifikalarını alan kursiyerlerden Abi İberdemaj ve Edona Muhaxheri de Türkçe ve Yunus Emre Enstitüsü ile ilgili duygularını paylaştı. Abi İberdemaj konuşmasında, Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe öğrenmenin yanında kendilerine yaz okulu gibi birçok imkân sunduğundan bahsederek, geçtiğimiz yaz katıldığı Antalya Gençlik Kampında, T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile sohbet etme fırsatı yakaladığını dile getirerek Sayın Bakan'ın Enstitüye ve Kosovalılara selamını iletti. Kursiyerlerden oluşan bir grubun hazırladığı Türkçe ve Arnavutça eserleri içeren müzik dinletisi ise törenin en keyifli anlarına sahne olurken büyük beğeni topladı. Törende ayrıca Ustadan Çırağa Projesi kapsamında eğitim alan kursiyerlerin icra ettiği ebru, hat ve tezhip eserleri sahiplerine takdim edildi.

Öte yandan, İpek Yunus Emre Enstitüsünün 5. yılı anısına Enstitünün bahçesine bir ıhlamur ağacı dikildi. Büyükelçi'nin de bizzat iştirak ettiği ağaç dikimi sonrası ağacın kitabesine ilk mezunlar isimlerini yerleştirdiler. Kendilerini çok özel hissettiklerini söyleyen kursiyerler "Bu güzel duyguyu bize yaşattığı için Yunus Emre Enstitüsüne ne kadar teşekkür etsek azdır" ifadelerini kullandılar.